Letselschade-claim

[ letselschade-claim.eu ]

Wat is letselschade?

We spreken over letselschade bij lichamelijke of geestelijke schade ten gevolge van een ongeval, medische fout of misdrijf. Ongevallen zijn meestal verkeersongevallen (met als standaardvoorbeeld de whiplash bij een auto-ongeluk). Sport- en bedrijfsongevallen komen ook vaak voor.

Wat is een letselschade-claim?

Het claimen van letselschade is het opeisen van een schadevergoeding voor de kosten die uw letsel met zich meebrengt, nu en in de toekomst. Inkomstenderving als gevolg van arbeidsongeschiktheid kan deel uitmaken van de claim, evenals smartengeld.

Advocaat nodig bij letselschade?

Een advocaat is nodig als uw schade meer dan 25.000 euro bedraagt en uw zaak voorkomt bij de rechter. Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat is een pre. Worden uw belangen behartigd door iemand die geen advocaat is (wat bij veel letselschadebureaus het geval is), dan moet uw zaak op een bepaald moment worden overgedragen aan een advocaat.
Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft dan worden kosten voor de rechtsbijstand vergoed, maar hangt het van de voorwaarden af of dat alle kosten betreft. Er zijn namelijk veel soorten rechtsbijstandverzekeringen, ieder met eigen dekkingsgebieden of voorwaarden.

Uitgebreide informatie over letselschade

Meer informatie over wat u kunt claimen en algemene informatie over letselschade leest u op de pagina letseladvocaten en letselschade. Daar kunt u ook meer lezen over rechtsbijstand en financiële vergoedingen.

Letsel aan knie na ongeluk