Advocaten vergelijken

[ advocaten-vergelijken.eu ]

Prijsvergelijking advocaten

Bij het vergelijken van advocaten zijn de kosten meestal het uitgangspunt. Dat is niet vreemd omdat de tarieven van advocaten hoog zijn vergeleken bij die van andere beroepsgroepen. Ook tussen advocatenkantoren onderling en zelfs tussen de advocaten van een en hetzelfde kantoor komen duidelijke verschillen in tarieven naar voren.
Voor een goede vergelijking moet het om precies dezelfde dienst gaan. Voor de totale kosten is het uurtarief relevant, maar natuurlijk ook het aantal uren dat in rekening wordt gebracht.

Hoe kan ik tarieven vergelijken?

Vergelijken van kosten of tarieven van advocaten U kunt enkele advocaten in de directe omgeving opbellen of een e-mail sturen. In veel gevallen is een kennismakingsgesprek nodig om uw situatie toe te lichten, waarna een eerste inschatting van de benodigde tijd en de kosten kan worden gegeven.
Een andere mogelijkheid is het gebruikmaken van een dienst die u in één keer een aantal offertes toestuurt.
U kunt ook gebruikmaken van een website die direct online (na ingave onderwerp en regio) advocaten voor u op een rijtje zet. Opvallend is dat de diverse vergelijkers niet met dezelfde resultaten komen. Deze uitkomsten geven u in ieder geval een uitgangspunt voor verdere selectie.

Nadelen van het vergelijken / waarop letten?

Het vergelijken van tarieven is alleen relevant als het gaat om dezelfde werkzaamheden. Let ook op eventuele extra kosten, zoals de vaak opgevoerde 'kantoorkosten'. Voor bijzondere expertisegebieden of ingewikkelde zaken kan een specialist of advocaat met veel ervaring letterlijk meerwaarde bieden. Aan de andere kant leent een eenvoudige casus zich voor behandeling door een minder ervaren advocaat. Het is niet ongebruikelijk dat u kunt kiezen uit verschillende medewerkers, ieder met een eigen tarief.
Kies bij voorkeur een advocatenkantoor bij u in de buurt; neem de reistijd en reiskosten mee in uw vergelijking.

Zoeken naar een advocaat

Advocaten vermelden doorgaans hun expertise op de website. U kunt er gericht naar zoeken. Stel u wilt een advocaat vinden in Eindhoven voor hulp bij het aanvechten van uw ontslag. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google: advocaat ontslag eindhoven
Of zoek bij een advocaat bij Nederlandse Orde van AdvocatenBesparen op advocaatkosten door vergelijken