Letselschadespecialist

[ letselschade-specialist.com ]

Wat is een letselschadespecialist?

Een letselschadespecialist is een deskundige op het gebied van letselschade. Het is geen beschermd beroep: iedereen mag zich letselschadespecialist noemen. Letselschadespecialisten zijn vaak juristen of personen met een juridische en/of medische achtergrond. Ze hanteren over het algemeen lagere tarieven dan letselschadeadvocaten. Vaak werken ze voor letselschadebureaus.

Wat is letselschade?

Er is sprake van letselschade bij lichamelijke of geestelijke schade door toedoen van een ander, bijvoorbeeld als gevolg van een ongeval, misdrijf of medische fout. Letselschade wordt ook wel personenschade genoemd. Bij ongevallen gaat het vaak om verkeersongevallen - het traditionele voorbeeld is de whiplash als gevolg van een auto-ongeluk - maar het kan ook gaan om sport- of bedrijfsongevallen. Lees meer hierover op de pagina letselschade

Verschil tussen letselschadeadvocaat en letselschadespecialist

Het kenmerkende verschil tussen een letselschadespecialist en een letselschadeadvocaat is dat alleen een advocaat mag pleiten voor een rechtbank. Dat impliceert dat bij rechtszaken met letselschadeclaims van meer dan 25.000 euro een advocaat vereist is als de zaak voorkomt bij de rechter. Slechts een beperkt aantal zaken komt voor de rechter omdat verzekeringsmaatschappijen de schadevergoeding in de regel onderling afhandelen.

Is specifieke kennis van letselschade nodig?

Je hebt een specialist op het gebied van letselschade nodig om alle toekomstige kosten en inkomstenderving te voorzien. Het kan om hoge bedragen gaan. Veel letselschadezaken lopen via verzekeringsmaatschappijen. Die hebben letselschadespecialisten in dienst die onderhandelen over de vergoedingen en voorwaarden.

Algemene informatie over letselschade

Algemene informatie over letselschade en wat je kunt claimen: lees de pagina over letselschade. Daar vind je ook details over rechtsbijstand en financiële vergoedingen.

Letselschade: duimoperatie na ongeluk

Gerelateerde onderwerpen