Letselschadespecialist

[ letselschade-specialist.com ]

Wat is een letselschadespecialist?

Een letselschade advocaat is een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in letselschade. Hij besteedt een groot deel van zijn tijd aan letselschadezaken.
Iedereen mag zich letselschadespecialist noemen. De aard van het werk maakt dat je verstand van zaken moet hebben om als specialist op dit gebied te werken. Letselschadespecialisten zijn vaak juristen of personen met een juridische en/of medische achtergrond. Ze hanteren over het algemeen lagere tarieven dan letselschadeadvocaten. Vaak werken ze voor letselschadebureaus.Wat is letselschade?

Er wordt gesproken over letselschade bij lichamelijke of geestelijke schade als gevolg van een ongeval, misdrijf of medische fout. De meeste ongevallen betreffen verkeersongevallen (het traditionele voorbeeld is de whiplash bij een auto-ongeluk). Ook sport- en bedrijfsongevallen komen regelmatig voor.

Wanneer is een advocaat noodzakelijk bij letselschade?

U heeft een advocaat nodig als uw schade meer bedraagt dan 25.000 euro en uw zaak voorkomt bij de rechter. Als uw belangen worden behartigd door iemand die geen advocaat is (zoals bij veel letselschadebureaus het geval is), moet uw zaak alsnog worden overgedragen aan een advocaat.
Goed om te weten: het is advocaten verboden op basis van no cure no pay (bij verlies wordt niets betaald) te werken. Wel is het hun toegestaan op basis van no win no fee te werken. Bij dit systeem wordt er bij verlies minder betaald. Bij winst is juist een hoger (uur)tarief van toepassing.

Algemene informatie over letselschade

Algemene informatie over letselschade en wat u kunt claimen: lees de pagina over letseladvocaten en letselschade. Daar vindt u ook details over rechtsbijstand en financiële vergoedingen.

Letselschade: duimoperatie na ongeluk