Rechtshulp of rechtsbijstand

[ rechts-hulp.com ]

Rechtshulp algemeen

Voor het verkrijgen van rechtshulp zijn diverse juridische bronnen beschikbaar. Het maakt verschil of u als privépersoon zoekt of vanuit een zakelijk perspectief. Een andere invalshoek is of het om preventieve rechtshulp gaat of rechtsbijstand voor een actuele situatie. Er is verder een onderscheid in gratis versus betaalde rechtshulp.

Bronnen voor rechtshulp

Kijk rechts in de lijst Externe links voor een overzicht van juridische hulpbronnen. Gebruik ze in ieder geval om u voor te bereiden. Hoe beter u geïnformeerd bent hoe gerichter u kunt vragen bij nader contact. En bij betaalde rechtsbijstand kan dat uitmaken in de kosten die u moet maken.

Pro-Deoadvocaat / gesubsidieerde rechtshulp

Een vorm van gesubsidieerde rechtshulp is een Pro-Deoadvocaat.
Lees meer hierover op Pro-Deoadvocaat

Preventieve rechtshulp versus acute rechtshulp

Verwacht u regelmatig professionele rechtsbijstand nodig te hebben? Of wilt u in een voorkomend geval niet voor onverwachte of hoge juridische kosten komen te staan? Dan is een rechtsbijstandverzekering een logische keuze. Het is goed om te weten dat er een behoorlijk aantal aanbieders zijn van rechtsbijstand maar dat die de feitelijke dienstverlening bijna allemaal uitbesteden aan enkele grote spelers op dit gebied. De belangrijkste zijn DAS en ARAG.
Het loont daarom de prijzen van de rechtsbijstandverzekeringen te vergelijken. Let wel op: de dekking per verzekering kan verschillen. Dat geldt nog meer bij zakelijke rechtshulp.

Voor meer informatie zie: rechtsbijstand


Vrouwe Justitia