Goedkope advocaat

Wat is een goedkope advocaat?

Dat is een zeldzaamheid.....
Hiermee bedoelen we te zeggen dat advocaten duur zijn, of duur lijken te zijn. Het is een zeer specialistisch beroep, zeker als het om bijzondere onderwerpen of vakgebieden gaat. Daarnaast is het een beschermd beroep - niet iedereen mag zich advocaat noemen. Advocaten werken meestal op uurbasis. Het is niet ongebruikelijk dat 'kantoorkosten' extra in rekening worden gebracht.

Zoeken naar een goedkope(re) advocaat

Goedkope advocaat door aangepaste prijs of uurtarief Een kennismakingsgesprek is vaak gratis. Een advocaat kan daarna meestal een inschatting van de kosten maken. Bij complexe zaken ligt dat natuurlijk anders.
Je kunt bij verschillende kantoren een offerte vragen om de tarieven te vergelijken.
Ga niet alleen voor de laagste prijs: het is belangrijk dat je een goed gevoel bij het contact hebt. Per slot van rekening wordt je door de advocaat vertegenwoordigd. Let ook op de vestigingsplaats: als het kantoor aan de andere kant van het land ligt en persoonlijk overleg noodzakelijk is, spelen ook reiskosten en reistijd een rol.
Verlies bij je zoektocht naar een goedkope advocaat niet uit het oog wat voor advocaat je nodig hebt. Jouw zaak kan een algemeen onderwerp betreffen maar ook een waarvoor specialistische kennis een vereiste is, zoals bij letselschade.
Een advocaat van een eenvoudig kantoor kan vaak lagere tarieven rekenen. En sommige werkzaamheden kunnen door juristen-niet-advocaten, paralegals of ondersteunend personeel worden uitgevoerd, wat ook de kosten drukt.

Pro Deo advocaat / gesubsidieerde rechtshulp

Een pro Deo advocaat is een vorm van gesubsidieerde rechtshulp.
Lees hier meer over op Pro Deo advocaat