Goedkope advocaat

Wat is een goedkope advocaat?

Dat is een zeldzaamheid.....
Hiermee bedoelen we te zeggen dat advocaten duur zijn, of duur lijken te zijn. Het is een zeer specialistisch beroep, zeker als het om bijzondere onderwerpen of vakgebieden gaat. Advocaten werken meestal op uurbasis. Het is niet ongebruikelijk dat 'kantoorkosten' extra in rekening worden gebracht.

Zoeken naar een goedkope(re) advocaat

Goedkope advocaat door aangepaste prijs of uurtarief Een kennismakingsgesprek is vaak gratis. Een advocaat kan daarna meestal een inschatting van de kosten maken. Bij complexe zaken ligt dat natuurlijk anders.
U kunt bij verschillende kantoren een offerte vragen om de tarieven te vergelijken.
Ga niet alleen voor de laagste prijs: het is belangrijk dat u een goed gevoel bij het contact hebt. Per slot van rekening wordt u door de advocaat vertegenwoordigd. Let ook op de vestigingsplaats: als het kantoor aan de andere kant van het land ligt en persoonlijk overleg noodzakelijk is, spelen ook reiskosten en reistijd een rol.
Verlies bij uw zoektocht naar een goedkope advocaat niet uit het oog wat voor advocaat u nodig hebt. Uw zaak kan een algemeen onderwerp betreffen maar ook een waarvoor specialistische kennis een vereiste is, zoals bij letselschade.
Een advocaat of advocatenkantoor kan lagere tarieven rekenen als gebruik wordt gemaakt van een eenvoudig kantoor. Sommige werkzaamheden kunnen door paralegals of ondersteunend personeel worden uitgevoerd, wat de kosten drukt.

Pro-Deoadvocaat / gesubsidieerde rechtshulp

Een Pro-Deoadvocaat is een vorm van gesubsidieerde rechtshulp.
Lees hier meer over op Pro-Deoadvocaat