Betaalbare notaris

[ betaalbare-notaris.eu ]

Hoe vind ik een betaalbare notaris?

In het verleden hanteerden notarissen vaste tarieven voor hun werkzaamheden. Sinds 1999 zijn de vaste tarieven geleidelijk vrijgegeven, waardoor prijsconcurrentie mogelijk werd. Sommige notariële taken, zoals het opstellen van een hypotheek- of leveringsakte, zijn vaak standaard. Daardoor lenen ze zich goed voor vergelijking. Veel kantoren hanteren voor dergelijke werkzaamheden een vaste prijs, die men kan opvragen. Bij maatwerk kan een uurtarief worden afgesproken.
Zie ook: vergelijken notarissen

Zoeken naar een betaalbare notaris

Betaalbare notaris Er zijn verzamelwebsites die de tarieven van notarissen voor standaardakten vergelijken. Houd er rekening mee dat de website verouderd kan zijn en niet meer de geldende tarieven weergeeft.
Andere websites bieden de mogelijkheid om bij een aantal notarissen tegelijk een offerte op te vragen. Of u response krijgt, en hoeveel, merkt u snel genoeg. De tarieven zijn in ieder geval actueel. Maar het zou zo maar kunnen dat een notaris in uw directe omgeving in het overzicht ontbreekt, terwijl het kantoor toch scherpe tarieven hanteert.
Een notaris in de buurt is natuurlijk plezierig vanwege de korte reistijd en lage reiskosten.

Wanneer speciale expertise gewenst is

In principe mag u erop vertrouwen dat een notaris zijn vak goed verstaat. Er kan specialistische kennis nodig zijn, bijvoorbeeld bij ingewikkelde nalatenschappen, moeilijke hypotheekconstructies of gecompliceerde huwelijkse voorwaarden. In zulke situaties zult u met name selecteren op kennis en niet op tarief. De expertise en kwaliteit van het advies en de uitvoering van de werkzaamheden heeft in zo'n geval prioriteit.
Notarissen of notariskantoren vermelden expertisegebieden op hun website.


Geld besparen op kosten notaris