Goedkope notaris

Hoe vind ik een goedkope notaris?

Sinds 1999 zijn de vaste tarieven die het notariaat hanteerde geleidelijk vrijgegeven. Hierdoor werd concurrentie op prijs mogelijk.
Een aantal notariële taken, zoals het opstellen van een hypotheek- of leveringsakte, leent zich voor standaardisering.
Veel kantoren hanteren voor dergelijke werkzaamheden een vaste prijs, die men kan opvragen. Bij maatwerk kan een uurtarief worden afgesproken.
Zie ook: vergelijken notarissen

Nog goedkoper: online opstellen

Voor de eenvoudigste akten, zoals simpele testamenten, is het online beantwoorden van enkele vragen voldoende om een testament op te stellen. De Hema bijvoorbeeld levert zo'n dienst. Het passeren van de akte moet wel door een notaris gebeuren.

Zoeken naar een goedkope notaris

Goedkope notaris Er zijn websites die de tarieven van notarissen voor standaardakten vergelijken. Houd er rekening mee dat dergelijke websites verouderd kunnen zijn en niet de actuele tarieven weergeven.

Er zijn online diensten die de mogelijkheid bieden om bij een aantal notarissen tegelijk een offerte op te vragen. De response is wisselend. De tarieven zijn in ieder geval actueel. Besef dat een notaris in uw directe omgeving in het overzicht kan ontbreken, terwijl het kantoor toch scherpe tarieven hanteert.
Een notariskantoor in de directe omgeving is praktisch vanwege de korte reistijd en lage reiskosten.

Wanneer speciale expertise gewenst is

In principe mag u erop vertrouwen dat een notaris zijn vak goed verstaat. Soms is specialistische kennis vereist, zoals bij ingewikkelde nalatenschappen, moeilijke hypotheekconstructies of gecompliceerde huwelijkse voorwaarden. In die gevallen kunt u beter een selectie maken op basis van specialisatie en niet op basis van tarieven.

Notariskantoren vermelden hun expertisegebieden op hun website. Gericht zoeken op internet brengt snel de gewenste resultaten. Als u een notaris zoekt in Eindhoven op het gebied van erfrecht gebruik dan:
notaris erfrecht eindhovenGeld besparen op kosten notaris